Winactie Leidsche Rijn Magazine

In het nieuwste nummer van Leidsche Rijn Magazine een mooie winactie met 'Het negen maanden invulboek'. Maak kans op een van de exemplaren!  Lees verder »

Nieuwe editie: ‘Het negen maanden invulboek’

Trots en blij zijn wij met de geboorte van... de nieuwe, geheel herziene editie van 'Het negen maanden invulboek: dagboek & planner voor je zwangerschap'! Nog mooier, nog praktischer, nog completer... Lees verder »

meer nieuws »
Omslag Heel Holland Bakt scheurkalender 2018

Heel Holland Bakt scheurkalender 2018

365 dagen bakgeluk: dat is de Heel Holland Bakt scheurkalender 2018. ERR nam concept en eindredactie voor haar rekening en maakte met de hulp van andere tekstschrijvers de teksten. Wees er op tijd bij: net als met taart geldt voor deze scheurkalender op = op!

Uitgeverij:Kosmos Uitgevers

ISBN:9789021564784

Omslag Imagine. Shoot. Create by Fetching Tigerss

Imagine. Shoot. Create by Fetching Tigerss

In het voorjaar van 2017 interviewde ERR Instagramfenomeen en Jongere van het Jaar Annegien Schilling - ook wel bekend als Fetching Tigerss - over haar inspiratie, werkwijze en ervaringen. Op basis van deze gesprekken schreef ERR de tekst voor Annegiens boek, Imagine. Shoot. Create. Het boek verscheen in juli 2017. 

Uitgeverij:Kosmos Uitgevers

ISBN:9789021565675

Omslag Killerbody 2 van Fajah Lourens

Killerbody 2 van Fajah Lourens

In januari 2017 verscheen Killerbody 2: 100 slanke en snelle recepten van bestsellerauteur Fajah Lourens. ERR was in opdracht van Kosmos Uitgevers projectleider en redacteur voor dit boek, de opvolger van Het Killerbody Dieet

Uitgeverij:Kosmos Uitgevers

ISBN:9789021564067

Omslag Kosmos Health

Kosmos Health

Van najaar 2016 tot en met voorjaar 2017 nam ERR de taken van acquirerend redacteur Gezin & Gezondheid (Health) bij Kosmos Uitgevers waar en begeleidde verschillende titels, waaronder Grip op koolhydraten van Yvonne Lemmers (zie omslag), Fit zwanger! van Mom in Balance, Wat beweegt jou? van Olga Commandeur en Ruud Dirkse, en Het saladeboek van Voedzaam & Snel. 

Uitgeverij:Kosmos Uitgevers

Omslag Het lekkerste volgens Guus en Dick

Het lekkerste volgens Guus en Dick

In 2016 werkte ERR als projectleider en eindredacteur aan Het lekkerste volgens Guus en Dick, het kookboek van zanger Guus Meeuwis en sterrenchef Dick Middelweerd (De Treeswijkhoeve). Genieten met een grote G! 

Uitgeverij:Kosmos Uitgevers

ISBN:9789021563534

Omslag Het Italiaanse bakboek van Sarena Solari

Het Italiaanse bakboek van Sarena Solari

In 2015 won Sarena Solari, Italiaanse uit Groningen, het derde seizoen van Heel Holland Bakt. ERR was wederom projectleider en eindredacteur en begeleidde onder andere de fotoshoots in Italië, waar Sarena en haar tante familierecepten op de foto zetten. In dit bakboek (verschenen februari 2016) deelt Sarena haar favorieten, Italiaanse klassiekers en natuurlijk de spektakelstukken uit het tv-programma Heel Holland Bakt. Met fotografie van Harold Pereira, styling van Martine Steenstra en vormgeving van Martien Holtzappel. Dit is bakken met Italiaanse passie!

Uitgeverij:Kosmos Uitgevers

ISBN:9789021561707

Omslag Van Dale Junior Taalscheurkalender 2016

Van Dale Junior Taalscheurkalender 2016

Ook voor het schrikkeljaar 2016 maakte ERR weer een Van Dale Junior Taalscheurkalender. Met meer aandacht voor vreemde talen, spelling en grammatica en het Vlaams. Limited edition, want dit was de vierde en laatste Junior die ERR maakte.  

Uitgeverij:Van Dale Uitgevers

ISBN:9789460772191

Omslag Bakken met Menno

Bakken met Menno

Voor Kosmos Eten & Drinken begeleidde ERR in 2014 een bijzonder project: het boek van Menno de Koning, winnaar van Heel Holland Bakt. Menno verzamelde voor dit boek al zijn favoriete bakrecepten: American cakes en bakes, spectaculaire cupcakes, vegan taarten en home made koekjes en natuurlijk de 'hits' uit de tv-serie, zoals de Captain America-taart. Met foto's van Harold Pereira, styling van Martine Steenstra en vormgeving van Martien Holtzappel. 

Uitgeverij:Kosmos Uitgevers

ISBN:9789021558721

Omslag Nieuw Amsterdam

Nieuw Amsterdam

In de zomer en het najaar van 2014 nam ERR de taken van acquirerend redacteur non-fictie bij Nieuw Amsterdam waar en begeleidde verschillende titels, waaronder Chickslovefood, De Grote Hamersma 2015, I love groente van Janneke Vreugdenhil en de Pico Bello-puzzelboekjes van Peter Ritmeester. Met het omslag van een van de nieuwe titels voor 2015: Eten uit de volkstuin van foodblogger Marleen van Es. 

Uitgeverij:Nieuw Amsterdam

ISBN:divers

Omslag FAS-magazine: Eén glaasje mag toch wel?

FAS-magazine: Eén glaasje mag toch wel?

In opdracht van Stichting Het Witte Bos maakte ERR een magazine voor verloskundigen over alcoholgebruik tijdens de zwangerschap en de gevolgen daarvan. Met interviews, achtergrondartikelen en onderzoek. Een indrukwekkend project voor een goede zaak: het voorkomen van FAS, alcoholschade bij kinderen. De lancering vond plaats in aanwezigheid van Manuela, een meisje met FAS dat haar gezicht leende voor de bijbehorende postercampagne. 

Uitgeverij:Stichting Het Witte Bos

Omslag Van Dale Junior Taalscheurkalender 2015

Van Dale Junior Taalscheurkalender 2015

Voor 2015 stelde ERR wederom de Van Dale Junior Taalscheurkalender samen. Deze keer richtte ERR zich voornamelijk op de inhoud van deze kalender en werkte voor de samenstelling en coördinatie van de Van Dale Taalscheurkalender 2015 en Van Dale Puzzelscheurkalender 2015 samen met Ria de Jong. 

Uitgeverij:Van Dale Uitgevers

ISBN:97890460771491

Omslag Het negen maanden invulboek

Het negen maanden invulboek

'Het negen maanden invulboek' is er! ERR schreef de tekst, Edith van Beek van IN VORM deed de vormgeving. Met alles wat je moet weten als je zwanger bent en veel ruimte voor eigen aantekeningen en foto's. De prijs is 14,99 euro.

Uitgeverij:Kosmos Gezin & Gezondheid

ISBN:978 90 2155 373 3

Bestellen?Mail naar info@evareinders.nl

Omslag Van Dale scheurkalenders 2014

Van Dale scheurkalenders 2014

Ook voor 2014 begeleidde ERR de totstandkoming van de Van Dale scheurkalenders. De Van Dale Puzzelkalender, de vernieuwde Van Dale Taalscheurkalender van Ton den Boon, hoofdredacteur van de 'Dikke' Van Dale, én de Van Dale Junior Taalscheurkalender. Voor die laatste deed ERR ook de samenstelling en bewerking. In de Junior staan dit jaar deels nieuwe illustraties van Roger Klaassen en enkele bijdragen van kinderen die de enquête in de kalender van 2013 invulden. De algemene respons: 'een leerzame en leuke kalender!' De kalenders kosten 14,95 euro. Die voor 2015 zijn alweer in de maak!  

Uitgeverij:Van Dale

ISBN:div

Omslag De vlinder en de storm - Walter Lucius

De vlinder en de storm - Walter Lucius

Het debuut dat de Schaduwprijs 2013 won! Journaliste Farah Hafez raakt samen met haar collega Paul Chapelle verstrikt in een onderzoek dat levensgevaarlijk blijkt te zijn. 'De vlinder en de storm' is het eerste boek van de Hartland-trilogie en een intrigerende vertelling over verloren gewaande idealen en liefdes. ERR begeleidde de auteur in samenwerking met Marianne Schönbach Agency. Uitgeverij A.W. Bruna kocht het boek op basis van een deel van het manuscript, waarna Walter met redacteur Leo Boekraad en uitgever Steven Maat het boek afmaakte. 'Het Nederlandse antwoord op het Scandinavische thrillergeweld.' - Boekhandel Jaspers

Uitgeverij:A.W. Bruna

ISBN:978 94 0050 173 7

Omslag Mijn eerste Van Dale

Mijn eerste Van Dale

Een heruitgave van een klassieker: Mijn eerste Van Dale. ERR begeleidde de herziene editie, met frissere kleuren en illustraties, verbeterde teksten en meer tips voor het gebruik thuis, op school en in de kinderopvang. ERR deed ook voor Van Dale een onderzoek naar de gebruiksmogelijkheden van dit kleurrijke, vrolijke en vooral veelzijdige boek. 

Uitgeverij:Van Dale

ISBN:978 94 6077 066 1

Omslag Ondernemen met bezieling - Simone Nijboer

Ondernemen met bezieling - Simone Nijboer

ERR begeleidde ondernemerscoach Simone Nijboer bij het maken van haar eerste boek. Simone helpt ondernemers in duidelijke stappen op weg naar een bloeiende praktijk. Een aanrader voor elke bezielde ondernemer! Kijk ook op de inspirerende website van de auteur: www.simonenijboer.nl

 

Uitgeverij:Ten Have

ISBN:978 90 259 0166 0

Omslag Kook Ook scheurkalender 2013

Kook Ook scheurkalender 2013

En nog zo'n intensief project waaraan ERR veel tijd spendeerde de afgelopen tijd: de eerste Kook Ook scheurkalender van Kosmos uitgevers. 365 recepten voor elke dag van 2013 uit de bekende kookboekenserie Kook Ook. ERR verzorgde de selectie en schreef alle (365!) begeleidende teksten. 

Verschijnt in augustus.

Uitgeverij:Kosmos

ISBN:978 90 2155 221 7

Omslag Van Dale scheurkalenders 2013

Van Dale scheurkalenders 2013

Voor wie zich afvraagt waar ERR zo druk mee was de laatste maanden: dit dus! Drie scheurkalenders van Van Dale Lexicografie. De Taalscheurkalender en de Puzzelkalender bestaan al langer en werden volgens de bestaande succesformule begeleid door ERR. Nieuw voor 2013 is de Junior Taalscheurkalender, voor kinderen van ca. 8 tot 12 jaar. ERR verzorgde de samenstelling aan de hand van de Van Dale Junior woordenboeken, aangevuld met door kinderen bedachte spreekwoorden van De Rode Loper op School, puzzels en diverse actuele taalthema's. 

De omslagen werden gemaakt door Petra Gerritsen van Spletters, Utrecht. 

Verschijnen in augustus.

 

Uitgeverij:Van Dale

ISBN:978 94 6077 023 4

Omslag Menu’s voor elk seizoen

Menu’s voor elk seizoen

Koken met de ingrediënten die het seizoen biedt is niet alleen vers en gezond, maar ook goedkoper en leuker. In Menu’s voor elk seizoen staan recepten en menusuggesties voor het hele jaar. Met een goede voorbereiding en een snelle laatste hand tovert elke kok het lekkerste eten zelf thuis op tafel.

Kookboekenauteur Cecile Thijssen leverde de recepten en menusuggesties, Jenny indhout tekende de kleurrijke illustraties. ERR verzorgde de projectbegeleiding. Een mooi cadeau!

Jenny Lindhout maakte een filmpje op youtube waarin je de kalender kunt bekijken. Doen!

 

Uitgeverij:Kosmos uitgevers

ISBN:978 90 2155 136 4

Omslag Dochters & moeders

Dochters & moeders

Prachtige, ontroerende verhalen van dochters over hun moeder, het moederschap en het leven. ERR interviewde vijftien vrouwen over de meest complexe relatie die we kennen, die van moeder en dochter. Vincent van den Hoogen maakte er sfeervolle portretten bij. Zoek je een mooi cadeau voor je moeder, dochter, zus of vriendin? Je kunt het boek kopen bij o.a. Primera en bruna.nl maar ook bij mij bestellen. Het kost 14,95 euro, excl. verzendkosten.

Uitgeverij:Fontaine & Noë

ISBN:978 94 6054 095 0

Bestellen?Mail naar info@evareinders.nl

Omslag Almost Mama by Blond

Almost Mama by Blond

De dames van Blond staan bekend om hun vrolijke tekeningen op servies, beddengoed en stationery. Hun zesde boek is voor moms-to-be en beschrijft de zwangerschap en eerste negen maanden van het moederschap. ERR schreef de tekst. Voor elke vrouw die zwanger is of net moeder is geworden.

Uitgeverij:Kosmos

ISBN:978 90 215 5014 5

Omslag Jouw negen maanden dagboek

Jouw negen maanden dagboek

Hard op weg een klassieker te worden: een modern zwangerschapsdagboek. ERR schreef de tekst, regelde de illustraties van Kristel Steenbergen en de vormgeving van Petra Gerritsen/Spletters. Het boek is helaas uitverkocht, maar verschijnt waarschijnlijk in een andere vorm later in 2013. Meer nieuws volgt! 

Uitgeverij:Fontaine & Noë

ISBN:978 94 6054 078 3

Omslag Jouw trouwdagboek

Jouw trouwdagboek

Een planner en invulboek voor de mooiste dag van je leven. ERR schreef de tekst en regelde de illustraties en de vormgeving. Alles wat je moet weten als je gaat trouwen, plus ruimte om je eigen aantekeningen te maken en herinneringen te bewaren. Het boek is helaas bijna niet meer leverbaar.

Uitgeverij:Fontaine & Noë

ISBN:978 94 6064 031 8

Bestellen?Mail naar info@evareinders.nl

Omslag Jouw eerste jaar

Jouw eerste jaar

Dagboek voor moeder en kind van 0 tot 1. Opvolger van het zwangerschapsdagboek. ERR scheef de tekst, Kristel Steenbergen maakte de illustraties en Petra Gerritsen verzorgde de vormgeving. Voor iedereen die net een baby heeft of er binnenkort eentje krijgt! Het boek is helaas bijna niet meer leverbaar.

Uitgeverij:Fontaine & Noë

ISBN:978 94 6054 069 1

Bestellen?Mail naar info@evareinders.nl

Omslag Moord in de Dom

Moord in de Dom

Ter ere van het 40-jarig jublileum van Zaterdagmiddagmuziek Domkerk werd op 1 oktober 'Moord in de Dom' van Rom Molemaker gepresenteerd. Deze spannende thriller biedt een verrassend kijkje achter de schermen van de Utrechtse Domcantorij. ERR deed de redactionele begeleiding en Marianne Schönbach Literary Agency bracht het boek onder bij uitgeverij A.W. Bruna. Voorafgaand aan de presentatie zong de Domcantorij verschillende stukken die niet alleen in het boek een rol spelen, maar ook op de tegelijkertijd gepresenteerde cd 'Muziek in de Dom' staan.

   
 

Uitgeverij:A.W. Bruna

ISBN:9789400501232

Omslag De dagboeken van Bernie en Ellis

De dagboeken van Bernie en Ellis

ERR werkte meer dan anderhalf jaar met tussenpozen aan de redactie van een bijzonder boek: 'De dagboeken van Bernie en Ellis' is het waargebeurde verhaal van twee verliefde jonge mensen in oorlogstijd. Ellis Lehman en haar dochter Shulamith Bitran vertellen aan de hand van dagboekfragmenten aangevuld met informatie en herinneringen hoe het Ellis en Bernie verging.

Uitgeverij:Balans

ISBN:978 94 600 3347 6

Omslag Mijn vader lijkt op Barbapapa - Hermelijn van der Meijden & Erik Buis

Mijn vader lijkt op Barbapapa - Hermelijn van der Meijden & Erik Buis

Hermelijn van der Meijden interviewde een dertigtal nieuwetijdskinderen over hun bijzondere gaves en fotograaf Erik Buis maakte er prachtige portretten bij. Marianne Schönbach en ERR vertegenwoordigen auteur en fotograaf en brachten het boek onder bij Servire. Het boek verschijnt in mei.

Uitgeverij:Servire

ISBN:978 90 215 4988 0

Omslag Pascal Jalhay proeft en kookt met smaken van vroeger

Pascal Jalhay proeft en kookt met smaken van vroeger

Twee-sterrenchef Pascal Jalhay neemt de klassieke Hollandse keuken als uitgangspunt voor een verrassend boek. ERR deed de projectbegeleiding en eindredactie.

Uitgeverij:Fontaine

ISBN:978 90 5956 311 7

Omslag Wat van Fair komt

Wat van Fair komt

Fair Trade en topkok Ramon Beuk gingen samen op reis in het jubileumjaar van de organisatie voor eerlijke handel. ERR deed de projectbegeleiding en eindredactie. Winnaar van de Kookboek van het Jaar 2009 Publieksprijs!

Uitgeverij:Fontaine

ISBN:978 90 5956 317 9