Eva’s appel

Kerstkaart gekregen? Vergeet niet het lintje uit de enveloppe te halen. Geen idee hoe je de appel in elkaar moet zetten? Kijk even op Facebook naar het resultaat. (Link onder 'Lees meer'). Fijne feestdagen!

ERR bestaat 5 jaar!

Het eerste lustrum van ERR is een feit! Dank aan iedereen voor de fijne samenwerking en de mooie projecten. Op naar de tien jaar!

Net verschenen: Het negen maanden invulboek

Eindelijk is het er: 'Het negen maanden invulboek', het nieuwe zwangerschapsdagboek dat ERR maakte voor Kosmos Uitgevers. Met elke week informatie voor moeder en kind, checklists en to-do-lijstjes en veel ruimte voor eigen aantekeningen. Met een roze én een blauw leeslint!

Net verschenen: Van Dale scheurkalenders

Ze zijn er weer! De Van Dale scheurkalenders 2014 liggen in de winkel. Voor iedereen van 8 tot 108, taalfanaten en puzzelaars. Let vooral op de Junior Taalscheurkalender waarvoor ERR de samenstelling deed.

Walter Lucius wint Schaduwprijs

Op de Avond van het Spannende Boek kreeg auteur Walter Lucius de Schaduwprijs voor het beste spannende debuut. Felicitaties waard voor alle betrokken partijen: uitgeverij A.W. Bruna, Marianne Schönbach, ERR en niet in de laatste plaats de auteur zelf. De Gouden Strop ging naar Michael Berg voor 'Nacht in Parijs' (The House of Books).

Nieuwe column: Pure chocolade

ERR schreef bijna twee jaar lang columns voor Entre Nous, het ledenmagazine van netwerk Entre Femmes. Tijd voor iets nieuws en dus de laatste column. Over schrijven, Barbies en pure chocolade.

Nieuwe boeken op komst

Er is een herziene uitgave van 'Het negen maanden invulboek' op komst en onlangs verscheen een bijzonder boek, 'De vlinder en de storm' van Walter Lucius. De heruitgave van 'Mijn eerste Van Dale' is er inmiddels en aan de scheurkalenders voor 2014 wordt hard gewerkt...

Blog: De lezer als medeplichtige

De keuze voor een vertelperspectief is niet altijd eenvoudig. De ik-vorm heeft bijvoorbeeld nogal wat beperkingen. Maar dat je die als auteur ook kunt gebruiken, bewijst Joyce Maynard in 'Dochters van het land'.

Nieuwe column: Voordeel

ERR schreef voor Entre Nous een column over je voordeel doen met de crisis. Hier vind je de complete versie, inclusief juiste kop: Als taalneuroot heb ik een aangeboren wantrouwen tegenover Engelstalige buzz-woorden. Empowerment is er zo een, maar gelukkig staat er een duidelijke definitie in de Dikke Van Dale.

Nieuwe column: Liefde is…

Voor vleuterweide.nl schrijft ERR elke maand een column. Deze keer staat die vanwege Valentijnsdag in het teken van de liefde (pas op! klef!). Geniet en maak er iets moois van. En liefst niet alleen op 14 februari...